Hop til hovedindholdet

Psykologisk Ressource Center logo

SPQ - Systemizer Profile Questionnaire Aflyst


Dato og tid

Tirsdag d. 11. oktober 2022 kl. 09:00 til 15:30

Sted

Psykologisk Ressource Center, Kompagnistræde 22B, 3 tv, 1208 København K Psykologisk Ressource Center
Kompagnistræde 22B, 3 tv
1208 København K

SPQ - Systemizer Profile Questionnaire Aflyst


Arrangementsbeskrivelse

Velkommen til kursus om SPQ – Systemizer Profile Questionnaire“Systemizing er behovet for at analysere de forskellige variabler i et system, et behov for at udlede de underliggende regler, der styrer et systems adfærd. Systemizing refererer også til behovet for at konstruere systemer. Systemizing tillader dig at forudsige et systems adfærd og giver dig mulighed for at kontrollere det.”
Citat af Simon Baron-Cohen,
Professor Cambridge University

For de fleste mennesker i befolkningen gælder, at de har en almindelig evne til at være sociale og vise empati og til at løse forskellige faglige opgaver. For personer med en Systemizer profil gælder det, at de ofte har en større evne eller lyst til at løse faglige arbejdsopgaver og en mindre evne eller lyst til at tilpasse sig socialt end de fleste mennesker i befolkningen.Systemizertrækkene er udtalte hos personer på autismespektret og man kan bruge SPQ spørgeskemaet til at opklare, hvordan ens autisme systemizer profil er. Man kan være systemizer uden at have autisme, men de fleste autister er stærke systemizere!

SPQ spørgeskemaet bruges i forbindelse med udredning for autisme hos voksne hos både privatpraktiserende psykiatere og i psykiatriske afdelinger, hvor man udreder voksne for autisme.

Fokus for kurset er at blive kendt med SPQ spørgeskemaet, så man kan bruge resultatet diagnostisk og/eller så man kan udforme et rådgivningsforløb ud fra personens autisme systemizer profil.

SPQ skemaet er udviklet ud fra professor Simon Baron-Cohens spørgeskemaer AQ, EQ og SQ. Der er ni temaer i skemaet, som tilsammen beskriver ens systemizer autismeprofil. På kursusdagen gennemgår vi forskellige systemizer profiler, og alle deltagerne bliver instrueret i at bruge skemaet og får adgang til back-office inden kursusdagen, så kurset har fokus på anvendelse af SPQ’en i praksis.

Udfyld spørgeskemaet her:

https://systemizer.dk/test/


Program:

 
Kl. 09.00-09.15 Velkomst og morgenkaffe

Kl. 09.15-10.30 Intro til Systemizer profilen inkl. gennemgang af SPQ back-office.

Kl. 10.30-10.45  Pause

Kl. 10.45-12.00 Gennemgang af SPQ profilerne, er der tale om en systemizer, optimizer, organizer, empathizer, neurotypisk, særlig sensitiv eller asperger profil? Hvordan finder man systemizer profilerne via SPQ’en? Her gennemgår vi mange forskellige cases.

Kl. 12.00-12.45  Frokost

Kl. 12.45-13.45  Coachingforløb og/eller selvforståelseskurser ud fra resultatet af SPQ’en og den personlige profil.

Kl. 13.45-14.00 Kaffepause

Kl. 14.00-15.00 Sårbarhed og styrker hos en person med en systemizer profil – uddannelse, job og parforhold. Endvidere fokus på stress, traumer, sociale strategier og styrker.

Kl. 15.00-15.30 Afrunding og strategier til de næste skridt med fokus på at udbrede viden. Hvordan samarbejder man med psykiatrien og jobcentre, hvordan kan ens familieliv fungere og hvordan øger man sin selvforståelse?

 

Medbring: egen PC eller ipad, så du kan komme ind i SPQ back-office mens vi gennemgår det (www.spq.dk) Alle deltagere skal have udfyldt skemaet før kursusdagen og der vil blive tilsendt koder til back-office sammen med instruktioner om hvordan man kan bruge SPQ skemaet.

Deltagere: Fagpersoner, pårørende, personer med systemizer profiler, jobkonsulenter, psykiatere, psykologer


Underviser:
Kirsten Callesen

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Psykologisk Ressource Center
Tlf: +45 52176232
kursus@psyk-ressource.dk

Kontaktinformation til arrangør

Psykologisk Ressource Center
Tlf: +45 52176232
kursus@psyk-ressource.dk