Hop til hovedindholdet

Psykologisk Ressource Center logo

ADHD hos piger og kvinder med dr. Lotta Skoglund


Dato og tid

Fredag d. 7. oktober 2022 kl. 08:30 til 16:00

Sted

Odin Havnepark, Lumbyvej 17F, 5000 Odense C Odin Havnepark
Lumbyvej 17F
5000 Odense C

ADHD hos piger og kvinder med dr. Lotta Skoglund


Arrangementsbeskrivelse

Velkommen til en dag med dr. Lotta Skoglund
Lotta Skoglund underviser på et let forståeligt engelsk


ADHD hos piger og kvinder

Lotta Skoglund inddrager også viden om piger og kvinder med autisme, når det er relevant

Mange piger med ADHD – og/eller autisme – bliver overset og diagnosticeret langt senere i livet end drenge. Det kan have store konsekvenser for dem, og det er derfor vigtigt, at man kan spotte ADHD’en hos piger/kvinder, så de kan få den fornødne hjælp. På denne kursusdag kommer du i fagligt kompetent selskab med Lotta Borg Skoglund, overlæge og speciallæge i almen medicin og psykiatri.

Piger og kvinder med ADHD slås ofte ikke bare med en hård og stresset hverdag.

I kraft af deres køn har de også en række ekstra udfordringer, som drenge og mænd med ADHD ikke oplever. F.eks. er diagnosekriterierne baseret på de symptomer, drenge og mænd har, og derfor får piger og kvinder typisk betydelig mindre hjælp i skolen, i sundhedsvæsenet og i psykiatrien.

Lotta Borg Skoglund har som læge og psykiater specialiseret sig i at hjælpe disse piger og kvinder. På kurset vil hun gennemgå  de mange sider af ADHD - fra at beskrive, hvordan hjernen fungerer over hormonernes betydning og de mange, der er ramt af komorbiditet, til alle aspekter af hverdagen fra som pige at være teenager til at blive pensionist. Alt sammen suppleret med historier fra kvinder, hun har mødt i sin praksis.

Lotta Borg Skoglund siger:
”I løbet af mine år som læge og psykiater har jeg mødt mange piger og kvinder med udiagnosticeret ADHD, som har kæmpet så hjerteskærende hårdt for at få deres liv til at hænge sammen. Desværre har hverken forskningsverdenen eller sundhedsvæsenet været specielt interesseret i de særlige udfordringer, som disse piger og kvinder har, og kendskabet til deres særlige situation, er stadig skræmmende lav.”

Om oplægsholderen:
Lotta Borg Skoglund er overlæge i almen medicin og psykiatri. Hun har været med til at grundlægge organisationen SMART Psykiatri, der har flere afdelinger i Sverige, og hun er lektor ved Uppsala universitet.

Hun har bl.a. forsket i komorbiditet (at have flere diagnoser på én gang), hvilket er almindeligt i forbindelse med neuropsykiatriske lidelser. Hendes forskning spænder fra tidlige indsatser ved tegn på psykiatrisk sygdom hos børn og unge til skadeligt brug af alkohol og stoffer hos unge og voksne.

Målgruppe: Alle interesserede

Fredag d. 7. oktober 2022:                

08.30-09.00 Check-in/Morgenbrød                

09.00-10.20  Tema 1 – ADHD hos piger og kvinder; herunder viden om biologi, neurologi, hormoner og kultur. Viden om piger og kvinder med autisme bliver inddraget i alle relevante temaer.

10.20-10.40 Kaffepause

10.40-12.00  Tema 2 –  Kendetegn og symptomer på ADHD hos piger og kvinder; hvordan bliver vi bedre til at opdage ADHD’en?

12.00-13.00 Frokost

13.00-14.15 Tema 3 – Særlige udfordringer og mulige følger ved ADHD hos piger og kvinder; hvordan opleves det, og hvilke konsekvenser har uopdaget ADHD? ADHD og komorbiditet; hvilke andre psykiatriske diagnoser og fysiske sygdomme rammer ofte piger og kvinder med ADHD?

14.15-14.35 Kaffepause

14.35-15.45 Tema 4 – Hvordan støtter og hjælper vi bedst piger og kvinder med ADHD?

15.45-16.00 Evaluering og opsamling


Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Psykologisk Ressource Center
Tlf: +45 52176232
kursus@psyk-ressource.dk

Kontaktinformation til arrangør

Psykologisk Ressource Center
Tlf: +45 52176232
kursus@psyk-ressource.dk