Hop til hovedindholdet

Psykologisk Ressource Center logo

PRC Signaturkonference 2024


Dato og tid

Mandag d. 25. november 2024 kl. 08:30 til tirsdag d. 26. november 2024 kl. 16:00

Sted

CABINN Copenhagen, Biografsal 1, Arni Magnussons Gade 1, 1577 København K CABINN Copenhagen, Biografsal 1
Arni Magnussons Gade 1
1577 København K

PRC Signaturkonference 2024


Program og indhold

I Psykologisk Ressource Center er vi specialiseret i at arbejde med mennesker med autisme, ADHD og traumetilstande. Vi er optaget af menneskers livskvalitet, og af at skabe meningsfuldhed for den enkelte person og støtte i at overkomme modgang og udfordringer i livet.
 
Vores konsulenter har forskellige områder af ekspertise, som ofte bliver efterspurgt. Vi præsenterer derfor en 2-dages PRC Signaturkonference, hvor vores mest efterspurgte temaer bliver belyst med både teoretiske, praktiske og personlige indfaldsvinkler.
 
Ethvert menneske med autisme kan være særlig sårbar i forhold til sin sanseforarbejdning, halvdelen af mennesker med autisme er kendt med selvmordstanker, mange er påvirket af spiseforstyrrelser eller forstyrret spisning, og et mørketal dækker over hvor mange autister og AuDHD’ere, som er udsatte for seksuelle overgreb. Det er svære og komplekse emner at håndtere, som vi ønsker at  belyse sammen med konferencedeltagerne på PRC Signaturkonferencen.
 
Tema 1: Autisme, Interoception (indre sansninger) og regulering af nervesystemet
 
Oplægsholder: 
Ergoterapeut Kia Ehlers
 
Alle mennesker har en interoception-profil, alt efter hvordan ens sansebearbejdning, følelses- og reguleringserfaring og kognitive profil er udformet. I oplægget vil Kia gennemgå hvilken betydning interoception (indre sansninger) har for autistisk sansebearbejdning og selvregulering. 
 
Fokus vil være på nervesystemets hyper- og hyposensitivitet, når det er over- og understimuleret på samme tid og hvordan et menneskes reaktionsmønstre bedst kan forstås. Kia vil belyse emner som Alexithymi (problemer med at verbalisere følelser), behov for safefood/samefood, somatiske markører, mikrotraumer og hvordan man kan forstå adfærden ift fight, flight, freeze og fawn.
 
 

Tema 2: Autisme og selvmordsadfærd 

Oplægsholder:
Psykolog, Kirsten Callesen
læs mere her


Autisme og selvmordsadfærd er et alvorligt emne, der kræver opmærksomhed. Mennesker med autismespektrumtilstande (AST) kan have en øget risiko for selvmordstanker og -adfærd sammenlignet med den generelle befolkning. 
 
Risikofaktorer som komorbiditet (angst, depression, ADHD og lavt selvværd), social isolation, mobning og diskrimination samt kommunikationsvanskeligheder er mere udtalte blandt autister end den neurotypiske befolkning. Afmagtstilstande og håbløshed samt at være optaget af døden er ofte set hos mennesker med autisme. 
 
Kirsten vil komme ind på hvilke tegn på selvmordsadfærd, vi skal være særligt opmærksomme på og hvordan vi bedst kan hjælpe med at forebygge og behandle selvmordsadfærden og skabe alternative strategier til afmagt ved hjælp af håb og praktisk konkrete tiltag.
 
 
Tema 3: Autisme og spiseforstyrrelser/forstyrret spisning
 
Oplægsholder:
Sygeplejerske, Mette Skjærbæk
læs mere her

 
Første del af temaet vil handle om, hvorfor så mange unge med autisme får en spiseforstyrrelse og hvorfor det er så svært for mange af dem at blive rask? Hvornår er der tale om en spiseforstyrrelse og hvornår er det forstyrret spisning - og hvorfor er det vigtigt at kende forskel. Mette vil forklare om emnerne ud fra både teoretiske og kliniske aspekter. 
 
Anden del af temaet vil handle om behandling til unge med autisme og spiseforstyrrelser og hvordan vi bedst hjælper. 
Her vil Mette præsentere behandlingsindsatsen på Skjærgården, som er et specialiseret støtteopholdssted for børn og unge med autisme og spiseforstyrrelser, som hun er leder for.
 
På Skjærgården er ønsket – i samspil med den unge og familien - at forstå Spiseforstyrrelsens rolle og hvad den unge har brug for, for at kunne slippe den.
 
Derudover hjælper Skjærgården med at skabe et helhedsorienteret blik på den unge og familien og ønsker gennem støtteophold, faglig vejledning, familiesamtaler, psykoedukation og vidensoverførsel til netværket omkring den unge, at fremme trivsel, udvikling og livskvalitet for hele familien.
 
Til denne del har Mette inviteret Signe Dinesen som medoplægsholder.
Signe udgav i 2023 sin vigtige bog "Bank hjerte, bank", hvor hun beskriver hvordan det at forstå sin autisme, var afgørende for at hun kunne blive fri af sin spiseforstyrrelse. 
 
 
Tema 4: Dét vi ikke taler om! Om autisme + AuDHD og seksuelle overgreb
 
Oplægsholder:
Psykoterapeut, Odile Poulsen
 
Seksuelle overgreb er et område, de fleste helst vil undgå at forholde sig til, endsige tale om. Faktisk opdagede Odile Poulsen, at nok er det svært for neuro-typiske med senfølger af seksuelle overgreb at få hjælp. Men for ASF´ere og AuDHD´ere er der ingen hjælp at finde - overhovedet.
 
Oplægget har derfor sit udgangspunkt i, at hverken myndigheder, organisationer eller private udbydere har tilbud til ASF´ere og ADHD´ere, der udsættes for seksuelle overgreb. Hvordan kan det være? Og hvorfor er det så vigtigt for offer, pårørende og samfund at sætte fokus på problemet?
 
Hvad er egentligt et seksuelt overgreb? Hvad er en krænkelse? Hvad er sexisme? Hvordan forholder vi os som enkelte individer til overgreb? Og hvilken betydning har det, når vi møder ofre for seksuelle overgreb enten privat eller professionelt?
 
Hvad sker der med et menneske, der udsættes for seksuelle overgreb? Hvad er egentlig senfølger efter seksuel vold? Hvad behøver ofre fra deres omgivelser og samfund?
 
Odile vil præsentere cases af klienter på spektrene, som har været udsat for seksuelle overgreb; hvordan ser deres liv ud efter overgrebet? Og hvordan foregår det specialiserede terapeutiske arbejde? Hvordan hjælper vi ASF´ere og AuDHD´ere, der har været udsat for seksuelle overgreb?

 

Program:

Mandag, d. 25. November:
                                           
08.30-09.15 Morgenkaffe/Check-in     
09.15-10.30 Tema 1 – Autisme, Interoception og regulering af nervesystemet I v. Kia Ehlers
10.30-10.45 Pause
10.45-12.00 Tema 1 – Autisme, Interoception og regulering af nervesystemet II v. Kia Ehlers
12.00-13.00 Frokostpause
13.00-14.15 Tema 2 – Autisme og selvmordsadfærd I v. Kirsten Callesen
14.15-14.30 Kaffe pause
14.30-15.45 Tema 2 – Autisme og selvmordsadfærd II v. Kirsten Callesen
15.45-16.00 Afrunding           
 
Tirsdag, d. 26. November:
                                           
08.30-09.15 Morgenkaffe/Check-in     
09.15-10.30 Tema 3 – Autisme og spiseforstyrrelser I v. Mette Skjærbæk
10.30-10.45 Pause
10.45-12.00 Tema 3 – Autisme og spiseforstyrrelser II v. Mette Skjærbæk
12.00-13.00 Frokostpause
13.00-14.15 Tema 4 – Autisme og seksuelle overgreb I v. Odile Poulsen
14.15-14.30 Kaffe pause
14.30-15.45 Tema 4 – Autisme og seksuelle overgreb II v. Odile Poulsen
15.45-16.00 Afrunding           
 
 
Praktisk information:
 
Kun tilmelding til begge dage er mulig.
 
Målgruppe:
Fagpersoner og øvrige personer med interesse for temaerne.
 
Forplejning:
Konferencen er inkl. forplejning med kaffe/the og crossaint til check-in om morgenen, frokostbuffet inkl drikkevarer og kage til kaffepausen over frokost.
(Det er vigtigt at skrive evt madhensyn ved tilmelding, da det ikke vil være muligt at lave ændringer på selve dagen).
 
Fællesmiddag:
Mandag aften bliver der afholdt fællesmiddag på hotel CABINN for alle der har lyst til at deltage. Der serveres en 3 retters buffet med 1 drikkervare til kr. 349,- ialt. 
Fællesmiddagen kan tilføjes ved tilmelding.
(Tilmelder du flere deltagere og tilføjer fællesmiddag, gælder det for alle deltagere. Tilmelder du deltagere hvor ikke alle deltager i fællesmiddag, bedes du lave 2 tilmeldinger).
 
Overnatning:
CABINN tilbyder værelser til en fordelagtig deltagerpris.
Der er reserveret 50 Standard værelser og 50 Commodore værelser.
Ved tilmelding modtager du en bookingkode i bekræftelsesmailen, der kan bruges til booking af disse værelser. 
Værelserne kan bookes fra søndag d. 24. November til tirsdag d. 26. November, eller fra mandag d. 25. November til tirsdag d. 26. November. 
Disse værelser er reserveret indtil d. 24. Oktober, herefter vil det være muligt at booke værelser til normalpris. 
 
Pris for værelse:
Standard single kr. 558,-
Standard double kr. 684,-
Commodore single kr. 621,-
Commodore double kr. 747,-
Hertil kan tilkøbes morgenmad for kr. 98,- per person.
 
Alle øvrige spørgsmål vedrørende booking foregår direkte til CABINN.
 
Medbringer man servicehund, booker man som enkeltperson et dobbelt værelse, andre hunde må ikke medbringes på hotellet.
 
Offentlig transport:
 
Dybbølsbro station med flere s-togs linier er i kort gå afstand (ca. 5 min).
Københavns Hovedbanegård er i gå afstand (ca. 15 min).
Buslinie 7A, holder lige udenfor hotellet.
 
Parkering:
 
Konferencedeltagere kan parkere i CABINN Copenhagens eget p-hus for kr. 50,- for konferencedagene indtil kl. 16. For at parkere til denne pris skal du ved ankomst henvende dig i hotellets reception lige efter din parkering.
Overnattende deltagere betaler kr. 210 pr døgn for parkering i p-huset, denne parkering betales enten via de opstillede automater eller parkerings app. Se skiltning i p-huset.
 
 
 
 
 
 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Psykologisk Ressource Center
Tlf: +45 52176232
kursus@psyk-ressource.dk

Kontaktinformation til arrangør

Psykologisk Ressource Center
Tlf: +45 52176232
kursus@psyk-ressource.dk